Till innehållet

Vi söker museivärdar!

Vi söker dig som gått ut gymnasiet och är nyfiken på hur det är att jobba på ett museum!

8 oktober 2022 - 29 januari 2023 visar Kristinehamns konstmuseum utställningen Evigt stolt i eget ljus - Sara Danius och modet. Den innehåller bland annat fyra helt fantastiska Nobelklänningar från Nationalmuseum i Stockholm som behöver extra uppmärksamhet under utställningsperioden. Därför söker vi nu två personer som vill jobba i en kreativ miljö med särskild omsorg om de föremål som museet visar upp. Är du vår nästa stjärnvärd? 

Arbetsuppgifter
Som museivärd bemöter du besökare på ett trevligt sätt och ser till att besökarna inte rör klänningarna eller skadar dem på någon sätt. Du har också i uppdrag att dagligen läsa av ljusstyrka och klimat i lokalen och hålla koll på de insektsfällor som är placerade på podier, montrar och lokaler med packmaterial. Du kontrollerar också utställningens föremål efter en lista och är inläst på utställningen så att du kan svara på besökares frågor.

Arbetstider
Som museivärd arbetar du under museets öppettider. Du kommer att gå på ett schema på 2-5 dagar i veckan. Varje pass är tre timmar lång alla dagar utom torsdag då du jobbar fyra timmar. Eftersom museet har öppet till klockan 20.00 på torsdagar och på helger så är du också schemalagd kvällstid på torsdagar och varannan helg.

Så här kan ett arbetsschema se ut:
Tisdag, onsdag, fredag, lördag och söndag klockan 10.45-13.45 alternativt 13.15-16.15
Torsdag klockan 10.45-13.45 alternativt 13.15-16.15 eller 16.00-20.00

Låter det här som ett jobb för dig?
Tveka då inte att höra av dig! Mejla lena.ortlund@kristinehamn.se
Du kan också lämna in intresseanmälan timvikarier

Välkommen att söka till vårt härliga arbetslag på Kristinehamns konstmuseum!

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".