Till innehållet

Kristinehamns idrottsgymnasium

Hos oss kan du välja att hålla på med din idrott på samtliga nationella program!

Tycker du att det är spännande och kul med idrott? Håller du på med idrott i en eller flera klubbar? Är du intresserad av att hålla din kropp i trim och lära dig massor om olika sidor av idrott och hälsa? Vill du bli ännu bättre på din idrott samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning?

Då kan våra kurser i Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2 samt Träningslära 1, vara något för dig! Förutom de kurser i idrott och hälsa som ingår obligatoriskt på programmen, erbjuder vi dessa kurser som individuellt val. Specialiseringskurserna samt träningsläran är på sammanlagt 300 poäng och kanske kommer du att ha kurserna ihop med andra idrottsintresserade elever grupp på skolan, kanske kommer du att ha den direkt i din idrottsklubb. Allt beror på hur många som väljer kurserna och hur du själv tycker att det skulle fungera bäst för dig. Vi diskuterar fram ett alternativ som känns bra för dig.

Genom idrottspecialiseringen kommer du att kunna utveckla dig inom din idrott på individuell basis. Det handlar således om personlig utveckling inom aktuell idrott. Kurserna innefattar även kostlära, träningslära, ledarskap och annan mer teoretisk utbildning. Andelen praktisk idrott är mellan 70 och 80 procent, resterande del är av mer teoretiskt art.

Alla elever inom lagidrotter och individuella idrotter är välkomna att vara en i gänget på Kristinehamns idrottsgymnasium.


Ansökan till Kristinehamns idrottsgymnasium

Programblad Idrottsgymnasiet

Kristinehamns Idrottsgymnasium

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".