Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

14 april 2022

Öka kunskapen om elbilar

Vill du veta mer om elbilar och laddstolpar? Exempelvis vilka ekonomiska stöd som finns eller vad man bör tänka på gällande säkerheten?

Bygga, bo och miljö

5 april 2022

Blåsippan bjöd på vernissage

Avdelningen Blåsippan på Ölme förskola bjöd i måndags kväll in till föräldramöte. I samband med det kunde föräldrarna titta på de nya lokalerna och gå på vernissage där barnen visade upp teckningar de arbetat med under läsåret. 

Utbildning och barnomsorg

21 mars 2022

Fågelsäsongen är här

Många störs av att fåglar som måsar, skator och kajor väsnas eller att spillningen smutsar ner på allmänna platser. Det kan också kännas obehagligt med stora flockar med fåglar som samlas. När de fått ungar kan de även uppträda aggressivt. De flesta skadedjursproblem går att förebygga genom att hålla rent, inte lämna matrester framme och ta hand om sopor.

Kommun och politik

28 februari 2022

Kristinehamns kommun följer noggrant världsläget

Kristinehamns kommun följer den oroväckande säkerhetspolitiska utvecklingen i Europa med fokus på hur den kan komma att påverka oss och våra verksamheter.

Kommun och politik

28 februari 2022

Ukrainas flagga hissas utanför kommunhuset

Med anledning av det pågående kriget i Ukraina, och för att visa solidaritet med folket i Ukraina, hissar Kristinehamns kommun denna vecka den ukrainska flaggan framför kommunhuset i centrala Kristinehamn.

Kommun och politik

28 januari 2022

Bergslagens artilleriregemente återetableras på Harberget

Bergslagens artilleriregemente kommer att återetableras på Harberget i Kristinehamn. Det meddelade Försvarsmakten och Fortifikationsverket under fredagens gemensamma pressträff. Harbergets geografiska placering beskrivs som strategiskt rätt, i nära anslutning till riksväg 26 och E18 för vidare resa mot skjutfältet Villingsberg i Karlskoga. Här finns också stor möjlighet för fortsatt utveckling och övningsområden som inte stör i tätbebyggt område.

Kommun och politik

13 december 2021

EST - Tillsammans för ett tryggt Kristinehamn

Arbetet inom projektet EST (effektiv samordning för trygghet) fortgår i Kristinehamn och efter mindre än ett år ser aktörerna tydligt positiva resultat.

Kommun och politik

12 november 2021

Hur ser näringslivets utveckling ut i Kristinehamn?

Hur ser Kristinehamns näringsliv ut? Vilka branscher växer? Här kan du läsa Bisnodes näringslivsanalys för Kristinehamn 2020. 

Näringsliv och arbete

15 september 2021

Nu börjar Försvarsmaktens tillväxt i Värmland ta form

På torsdagsmorgonen visar Försvarsmakten upp artilleripjäsen Archer i stadsparken. I och med det tar återetableringen av artilleriregementet i Kristinehamn ytterligare ett steg.

Kommun och politik