Till innehållet

Sommarjobba inom vård och omsorg

Vill du göra något betydelsefullt i sommar och samtidigt skapa meningsfulla dagar för andra? Då kanske du är intresserad av att sommarjobba eller vikariera inom vård och omsorg i Kristinehamns kommun! Vi erbjuder dig ett omväxlande, roligt och spännande jobb där du ger stöd och hjälp till människor i deras vardag. 

Skicka in din ansökan här!

Kristina berättar om hur det är att jobba som undersköterska i kommunen

Har du det i dig?

Värmlands 16 kommuner och Region Värmland står gemensamt bakom kampanjen Vård är bäst! Vi är Värmlands största arbetsgivare inom hälsa, vård och omsorg. Med kampanjen vill vi visa alla goda möjligheter till jobb som finns och att ett arbete inom hälsa, vård och omsorg är ett viktigt arbete som gör skillnad.

Tre starka argument till att välja vård och omsorg

1.

Du som tar klivet in i vård- och omsorgsbranschen kommer vara en eftertraktad medarbetare. Du har stor chans till fast anställning och schyssta villkor. Vi har kollektivavtal med goda villkor när det gäller allt från föräldraledighet, semester och pension.

2. Oändliga möjligheter!

Snabb utveckling sker inom de flesta områden i omsorgen; teknik, vårdkunskap, mat, hälsa, musik och mycket mer. Här kan du utveckla ditt intresse på jobbet. Det finns specialist- och utvecklingsroller, administrativa uppdrag och flera chefsroller. Här får du värdefull kompetens för vidare vägar inom vård och omsorg.

3. Få andra att må bra!

Det är en mäktig kompetens att få andra att må bra. Här får du chans att utveckla den! Du tränar dina människokännarskills så som tålamod, optimism, respekt och empati. Eftertraktade egenskaper oavsett framtida jobb och inte minst för livet. Upplev känslan att det du gör är viktigt på riktigt!

Information om när ansökningsperioden går ut finns på ansökningssidan.

För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning samt kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska. För vissa tjänster behöver du ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Den vi söker ska vara lyhörd, social, ska vilja hjälpa människor att leva sitt bästa liv, bemöter sin omgivning med respekt, kan samarbeta med andra och är bekväm med att ge stöd till både män och kvinnor.

Nej, du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg eller en vård- och omsorgsutbildning. Det viktigaste är vem du är som person och att du skulle passa för att jobba i våra verksamheter. Men skulle du ha erfarenhet eller utbildning som är intressant för oss har du självklart större chans att få ett jobb. 

Det kommer finnas möjlighet att arbeta under hela eller delar av sommaren. Hos oss arbetar du med varierande arbetstider så som dag, kväll, natt och helg, beroende på verksamhet. Variationen gör att det hinns med ledigt sommarliv också vid sidan om jobbet. 

I Kristinehamns kommun har vi individuell lönesättning. Detta betyder att din lön baseras på vilken utbildning du har, samt dina tidigare erfarenheter inom det sökta området. Det är därför svårt att säga innan vad just du skulle få.

Den lägsta lön som ges för dig som fyllt 18 år och varken har utbildning eller erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg ligger på 132 kronor i timmen.

När du sommarjobbar inom vård och omsorg i Kristinehamns kommun har du möjlighet att få en sommarbonus på upp till 9000 kronor. Bonusen är uppdelad i två delar: söka tidigt-bonus och ytterområdsbonusen. För att ha rätt till maxbeloppet av bonusen behöver du söka sommarjobb hos oss senast den 31 mars och hinna påbörja din introduktion och bredvidgång senast den 30 april. Du behöver även pendla ut från centralorten Kristinehamn till våra ytterområden för att uppfylla villkoren för maxbeloppet.

Vad innebär söka tidigt bonus? 

Om du söker sommarjobb hos oss senast den 31 mars och hinner påbörja din introduktion och bredvidgång senast den 30 april är du berättigad till denna bonus på 2000 kronor. Detta under förutsättning att du genomgått alla moment och fått godkänt av din handledare och chef att börja arbeta. En förutsättning är också ett underskrivet anställningsavtal för sommarperioden. 

Får jag bonus oavsett om jag jobbar i central- eller ytterområde? 

Beroende på var du arbetar och var du bor finns det två olika storlekar på bonusen vi betalar ut. Ytterområdsbonusen på 7000 kronor betalas ut till dig som måste pendla ut från centralorten Kristinehamn till något av våra ytterområden. För dig som jobbar i Kristinehamns centralort får du en bonus på 3000 kronor, oavsett om du bor centralt eller i ett ytterområde.

Scenario 1: Bor du i centralorten i Kristinehamn men pendlar till exempelvis Björneborg får du ytterområdesbonusen på 7000 kronor. 

Scenario 2: Bor du exempelvis i Björneborg och blir placerad i Björneborg får du den centrala bonusen på 3000 kr.

Scenario 3: Bor du i en grannkommun och pendlar till Kristinehamns centralort får du den centrala bonusen på 3000 kronor. Om du istället pendlar till ett ytterområde har du rätt till bonusen för ytterområden på 7000 kronor.

Hur mycket måste jag jobba för att få min bonus? 

Du måste ha en tjänstgöringsgrad på minst 75% och ha en frisknärvaro på minst 90% under en 8 veckors period för att bonusen ska betalas ut. 

När får jag min bonus? 

Om du uppfyller alla villkor betalas bonusen ut i september månad. 

Betalar jag skatt på min bonus? 

Ja, du betalar skatt på din bonus. Skatten utgår från din sammanlagda lön. 

När du jobbar inom hemtjänsten har du en varierad och händelserik vardag där du hjälper människor i deras egna hem. Här får du vara beredd på aktiva dagar där du möter många människor i olika situationer. Det är ett självständigt arbete där du som vikarie behöver kunna gå hem själv till de vi finns till för. Det är fördelaktigt om du har körkort eller kan cykla för att smidigt ta dig runt till brukarna.

Arbetet innebär att stödja den äldre i vardagen med social samvaro och aktiviteter, samt bistå med personlig hygien, måltider, medicinhantering och städ/tvätt i personens hem. Här behöver du vara bekväm med att arbeta med både kvinnor och män.

Ett äldreboende är ett boende för äldre som inte längre kan bo kvar i sitt eget hem. När man arbetar på ett äldreboende i kommunen har man arbetsuppgifter som exempelvis att stödja den äldre i vardagen med social samvaro och aktiviteter, samt bistå med personlig hygien, måltider, medicinhantering och städ/tvätt. Andra arbetsuppgifter som ingår i det dagliga arbetet är att hjälpa till med lättare hushållsuppgifter eller anordna aktiviteter för brukarna som till exempel sittgympa eller bingo.

När man jobbar inom funktionsstöd stödjer man vuxna personer med funktionsvariation. Det kan handla om personer med både fysiska och psykiska begränsningar som påverkar den dagliga livsföringen. Du kommer bland annat att stödja och motivera personer i vardagliga sysslor så som social träning, fritidsaktiviteter, medicinhantering och personlig hygien.

När man jobbar inom personlig assistans är man ett stöd i vardagen åt en person med funktionsvariation. Det innebär att du arbetar i individens hem och ger stöd i exempelvis fritidsaktiviteter, kommunikation, personlig hygien, förflyttningar och medicinhantering. 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".