Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

31 oktober 2022

Välkommen till höstens självhjälpsgrupper för anhöriga

Har du en vuxen vän eller anhörig med psykisk ohälsa? Då kan en självhjälpsgrupp där du träffar andra i samma situation vara något för dig.

Stöd och omsorg

28 oktober 2022

Elda rätt

Nu när energipriserna skenat iväg och det börjar bli kallare utomhus är det är det allt fler som vill värma upp sitt hem genom att elda i sin braskamin. Men - det finns några viktiga saker att tänka på vid vedeldning.

Bygga, bo och miljö

27 oktober 2022

Nya podden – Våga digitalt: "Det är en frihetsrevolution"

Varför behöver Kristinehamns kommun bli mer digital? Vad är ens digitalisering? I podden Våga digitalt berättar vi om hur Kristinehamns kommun blir starkare och smartare genom att ställa om och om hur nya, digitala arbetssätt skapar verklig nytta — för alla.

Kommun och politik

19 oktober 2022

Alla stöttare, fixare, hjälpare och vårdare – Välkommen på en dag för anhöriga

Var femte svensk vårdar, hjälper eller stödjer någon i sin närhet och räknas då som en anhörig. Kanske är du en av dem, fast du inte tänkt på det? Den 26 oktober bjuder vi på en dag med fullmatat program för att uppmärksamma alla anhöriga.

Stöd och omsorg

12 oktober 2022

Inget farligt avfall i soporna

Visste du att hel del av det vi i vardagen använder i hemmet räknas som farligt avfall? Nagellack, batterier, elektronik och mediciner är exempel på detta. Det farliga avfallet får inte slängas i brännbart utan ska sorteras ut och lämnas till en miljöstation.

Bygga, bo och miljö

7 oktober 2022

Höstens första samtal för näringslivspolitiska rådet

Företagsetableringar och markförsäljning stod på agendan när näringslivspolitiska rådet i Kristinehamns kommun träffades för höstens samtal. 

Näringsliv och arbete

28 september 2022

Uppgång för företagsklimatet i Kristinehamn

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För fjärde året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig till plats 111. 

Näringsliv och arbete

13 september 2022

Först i Sverige med ny teknik med SMART Probe

Kristinehamns kommun är först i Sverige med att testa en patenterad lösning som kopplas in på befintlig tryckledning. Det gör det möjligt att övervaka våra vatten- och avloppsledningar från en dator eller smartphone.

Bygga, bo och miljö

30 augusti 2022

Cirkulationsplats och busshållplats i Bäckhammar

Under hösten kommer vi att påbörja arbetet med att anlägga en cirkulationsplats i korsningen Öståsvägen/Persbolsvägen i Bäckhammar. Vi kommer även anlägga en busshållplats strax väster om korsningen. Syftet är att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter samt att förenkla för kollektivtrafiken att vända på området.

Bygga, bo och miljö