Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

9 maj 2023

Sommarutställning med Marimekkotyger öppnar

På lördag öppnar sommarens utställning på konstmuseet! Årets sommarutställning bjuder på färgstark design med välkända mönster av några av Marimekkos mest kända formgivare. Välkommen till Marimekko - Design i tiden!

Kultur och fritid

8 maj 2023

Sommarjobbsbonus för vård och omsorg

Kristinehamns kommun erbjuder en ny lönebonus för vikarier inom vård och omsorg under sommaren. Upp till 8000 kronor väntar den som jobbar under minst 8 veckor.

Kommun och politik

5 maj 2023

Anmäl aktiviteter till sommarlovsprogrammet

Sommarlovet börjar närma sig! Planerar din förening eller organisation aktiviteter för barn i sommar? Då kan ni anmäla det här så kommer det med i kommunens sommarlovsprogram.

Kultur och fritid

4 maj 2023

Energianpassningar november 2022 till mars 2023

Energisituationen i Sverige och Europa var kraftigt ansträngd i slutet av 2022. Därför uppmanade EU alla kommuner och regioner att spara mellan 5–10 procent av sin elförbrukning för att undvika störningar eller avbrott i elnätet. Det fanns en risk att elen i vissa delar av landet skulle stängas av med väldigt kort varsel.  Därför vidtog Kristinehamns kommun flera energibesparande åtgärder.

Kommun och politik

2 maj 2023

Rekryteringssystemet Visma Recruit fungerar igen

Rekryteringssystemet Visma Recruit låg nere under förra veckan på grund av en större driftstörning hos deras driftleverantör. Driftstörningen är nu löst och det går att söka jobb hos Kristinehamns kommun igen. 

Näringsliv och arbete

28 april 2023

Kristinehamns kommun förlänger ansökningstider på jobbannonser på grund av cyberattack

För tillfället går det inte att söka jobb på Kristinehamns kommun eftersom vårt rekryteringssystem Visma Recruit påverkats av en cyberattack. Ansökningstiden för alla våra pågående jobbannonser kommer förlängas med en vecka från och med att systemet fungerar igen.

Kommun och politik

27 april 2023

Låt inte betygen stå i vägen för ditt drömjobb

På Vuxenutbildningen finns många sätt att nå dit du vill i yrkeslivet. Nu är ansökan öppen för att komplettera betyg och gå utbildningar på gymnasialnivå inom industri och vård och omsorg.

Utbildning och barnomsorg

25 april 2023

Resultat i servicemätningen Insikt 2022

Idag redovisas resultaten av SKR:s Öppna jämförelser om företagsklimat från Insikt – en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. Kristinehamns kommun får ett totalt nöjd kundindex (NKI) på 76 av 100, och har därmed ökat en enhet sedan 2021 då kommunen hade ett totalt NKI på 75.

Kommun och politik

24 april 2023

Kristinehamns första hållbarhetsrapport

Med mycket stolthet presenterar vi vår första hållbarhetsrapport. Här beskrivs nuläget för Kristinehamn i förhållande till de globala målen i Agenda 2030.

Kommun och politik