Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

4 juli 2022

Temporär lösning för värnpliktsutbildningen

Etableringen av Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn pågår för fullt och går enligt plan. Artilleriutbildningen av värnpliktiga pågår sedan ett år tillbaka i Skövde och tack vare en temporär lösning i Villingsberg kommer den att kunna flyttas till A 9 våren 2024.

Kommun och politik

21 juni 2022

Har du stött på den gula skunkkallan?

Invasiva främmande växter har lätt att etablera sig och när de har fått fäste sprider de sig på andra växters bekostnad. Till slut tränger de undan andra arter och tar över. Invasiva växter som finns i Kristinehamns kommun är gul skunkkalla, jättebalsamin, parkslide och jätteloka. Har du sett någon av dessa? Hjälp oss genom att rapportera in ditt fynd.

Bygga, bo och miljö

31 maj 2022

Företagsklimatet fortsatt på uppgång i Kristinehamn

Kristinehamn visar återigen på en förbättring när Svenskt näringsliv presenterar resultatet av årets enkät kring företagsklimatet 2022. Här kan du ta del av resultatet.

Näringsliv och arbete

25 maj 2022

Kristinehamns kommun bäst i Värmland i hygienarbete

Kristinehamns kommun är bäst i Värmland, och på åttonde plats i Sverige, när det kommer till att följa basala hygienrutiner och klädregler kopplade till patientnära arbete. Det visar en undersökning som Sveriges kommuner och regioner, SKR, genomfört under våren.

Stöd och omsorg

25 maj 2022

Byggsommar

Är du igång och planerar hur du ska bygga drömprojektet? Ta kontakt med oss redan nu för att få alla underlag i ordning inför din byggstart!

Bygga, bo och miljö

25 maj 2022

Bli energismart – spara pengar

Skulle du vilja sänka dina elräkningar? Din lokala Energi- och klimatrådgivare ger dig tips och råd på hur du kan spara energi i hemmet, opartisk och helt kostnadsfritt!

Bygga, bo och miljö

27 april 2022

Högstadieelever bygger bostadsområden för att locka invånare

Eleverna i klass 7B1 och 7B2 på Södermalmsskolan fick under våren ett uppdrag att ”bygga bostäder” för att få fler att flytta till Kristinehamn. Läraren Christina Svedell uppmuntrade klassen att tänka hållbart och utanför boxen för att få staden att växa. Det här tycker eleverna är viktigt för att utveckla Kristinehamn som bostadsort.

Utbildning och barnomsorg

21 april 2022

Resultat i servicemätningen Insikt 2021

Idag redovisas resultaten av SKR:s Öppna jämförelser om företagsklimat från Insikt – en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. Kristinehamns kommun får trots att pandemin satt sina spår ett fortsatt högt resultat från företagare som haft kontakt med kommunens myndighetsområden.

Kommun och politik