Till innehållet

Vårsopning

Efter vintern är det äntligen dags att sopa fram våren! Här kan du läsa om vårt arbete med sopning av våra gator och torg. Som fastighetsägare och villaägare har du ansvar för att sopa upp gruset på trottoaren utanför ditt hus. Du kan lämna gruset på någon av våra återvinningscentraler, eller spara det i en hink till nästa säsong. På sidan Ditt ansvar som fastighetsägare kan du läsa mer om vad du som fastighetsägare behöver göra under alla årstider. 

2021-04-15

Villastaden och Stenstaliden sopades idag enligt planerna och imorgon kommer Marielundområdet att börja sopas. 

I början på nästa vecka kommer området Lisas höjd, mellankvarn att sopas =) 

Vi önskar er en trevlig helg! 

2021-04-14

Sopningen går enligt planen, även om vi nu får tänka om angående att sopa tidigt på morgonen pga köld på nätterna. Därav kommer sopningen att station och norra verket flyttas fram till nästa vecka. 

Sandfallet är helt klart idag och även området runt Backvägen, imorgon kommer sopningen påbörjas i Villastaden och när det är klart kommer gänget gå över och sopa i Marielund. 

Ha det gott i solen =) 

2021-04-13

Idag är arbetet med att sopa ringleden och infarter klart. Imorgon kommer området Sandfallet att börja sopas. Svårt att säga hur lång tid detta kommer att ta, det beror helt och hållet på hur mycket grus det är. 

Vårat gäng som sopar kommer passa på att varje morgon sopa någon gata inne i centrum innan trafiken sätter igång, det underlättar för dom att sopa där under tiden det är lite trafik. Skaraborgsvägen fram till Lyran är färdigsopad. 

På torsdag kommer gänget börja extra tidigt på morgonen för att sopa parkeringarna vid station och vid norra verket. 

Bloggen uppdateras så snart vi är klara på Sandfallet och går vidare till nästa område som kommer vara Villastaden. 

På återseende =) 

 

2021-04-13 

Hej på er!

April bjuder verkligen på aprilväder fram och tillbaka men nu ser det ut att bli lite bättre väder framåt helgen, det ser vi fram emot, eller vad säger ni? =)

Arbetet med vårsopningen går framåt, vi håller på att sopa det sista på ringleden och infarterna och sen kan vi köra igång med kvarterssopningen som många längtar efter skulle jag tro. Vi har inget specifikt schema som vi kommer att köra efter då det är svårt att utlova tider för när vi kommer vara just i ditt kvarter vilket beror på att allt kan hända, trasiga maskiner, sjuk personal osv.

Bloggen uppdateras så snart vi får ny information om vart våra gubbar kommer påbörja kvarterssopningen så håll utkik här.

2021-04-07

Hoppas ni haft en trevlig påsk, det har bjudits på bland annat klassiskt aprilväder.

Nu när vi har påsklov för eleverna så har våra maskiner gått på samtliga skolor och sopat rent. Detta blev klart så sent som idag och nu kommer vi att fortsätta sopa våra infarter och ringleden. Svårt att säga hur lång tid detta kommer ta, beror lite på hur mycket trafik det är och dyl. 

När vi börjar bli klara med denna sopningen så kommer bloggen uppdateras igen för kommande arbete. 

Ha det gott och var rädda om er! 

2021-03-30

Nu närmar sig våren med stormsteg och det är dags att börja sopa upp grus på våra gator. 

Denna vecka sopar vi våra ytterområden. Ölme och Nybble var först ut under gårdagen och idag sopas Bäckhammar, eventuellt påbörjas även Björneborg idag och färdigsopas under veckan. 

Nästa vecka är det påsklov för kommunens elever vilket ger oss bra tillfälle att sopa på skolor och förskolor. 

Bloggen uppdateras igen nästa vecka. 

Vi önskar er en trevlig påsk! 

 

Sidan uppdateras 3 mars 2021. 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".