Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 07.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

Reparationsarbete vid Sandfallet/Strand

Tisdagen den 16 oktober mellan klockan 19-22, kommer vi att utföra reparationsarbete av tryckstegringsstationen vid Sandfallet, och vattentillförseln kommer vara avstängd. Avstängningen berör boende i området Strand, Ålkärr, Marieberg, Bele och Ölme.

Bygg, bo & miljö

Snyggare rabatter längs Södra Ringvägen

Längs Södra ringvägen har våra parkarbetare under en tid jobbat i rabatterna, men vad är det egentligen vi sysslar med? Det är en renovering av perennrabatten som sträcker sig mellan vägen och cykelvägen utanför Södermalmsskolan som pågått.

Bygg, bo & miljö

Bidrag till enskilda vägar med utflyktsmål

Du eller ni som har en enskild väg som leder till ett utflyktsmål kan söka bidrag gällande innevarande år. Det kan handla om enskilda vägar som går till exempelvis badplatser, naturreservat, friluftsområden eller vandringsleder. Bidraget söks vanligtvis en gång om året och lämnas in senast 1 oktober. I år är inlämningstiden dock framskjuten till den 15 oktober. 

Trafik & samhällsplanering

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan