Till innehållet

Aktuellt

Sanering pågår efter oljeläckage på Djurgården

En lastbil som sopade gatorna på Djurgården under onsdagen har fått ett oljeläckage, och olja har spridits över området. Oljan är dock miljövänlig och ska inte ha någon påverkan på dagvattnet. Området är nu grusat och kommer att sopas under morgondagen. 

Bygga, bo och miljö

Superhjälte – du behövs!

Nu behöver alla vara hjältar! Med små medel kan du göra stora hjältedåd. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. På så vis räddar vi liv. Tillsammans. 

Kommun och politik

Vägen omdirigerad vid Presterud

Den 19 april påbörjades arbetet med att förnya vatten-, avlopp- och dagvattenledningar i delar av Presterudsvägen, Djurgårdsvägen och korsningen till Presterudsgymnasiet. Arbetet påverkar genomgående trafik under delar av arbetet, och nu har vi lett om trafiken på platsen.

Trafik och samhällsplanering

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan