Till innehållet

Aktuellt

Trafik En buss framifrån.

Debatt i Dagens Samhälle: ”Trafikverket bara kör på utan eftertanke”

Kommundirektör Martin Willén och Marie Oudin (M) är kritiska till Trafikverkets agerande, framför allt när det kommer till bron som just nu är avstängd i Björneborg och ett förslag om att lägga ner växelspåret som ansluter till Höja. I en debattartikel i Dagens samhälle lyfter kommunrepresentanterna att detta agerande inte bara gäller oss i Kristinehamn utan snarare är ett allvarligt och utbrett problem som bör uppmärksammas. Läs hela debattartikeln här. 

Trafik och samhällsplanering

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Militär övning

Bygga, bo och miljö

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Först i Sverige med ny teknik med SMART Probe

Kristinehamns kommun är först i Sverige med att testa en patenterad lösning som kopplas in på befintlig tryckledning. Det gör det möjligt att övervaka våra vatten- och avloppsledningar från en dator eller smartphone.

Bygga, bo och miljö

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan