Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

Låga vattennivåer vid Kapurja

Vid Kapurjas servicebrygga är vattennivåerna ovanligt låga. Kommunen har nu märkt ut en sten med en röd boj och uppmanar de med båt till försiktighet.

Bygg, bo & miljö

Landabron invigd

Idag fredag den 1 juni öppnade vi upp Landabron. Bron invigdes av tekniska nämndens ordförande Krister Nyström och vice ordförande Mats Hane.

Trafik & samhällsplanering

Nu börjar bygget av nya stadsparken

Under vecka 17 börjar arbetet med förberedelser och sanering på platsen där den nya stadsparken kommer skapas. Det är området Svinvallen, gräsytan där gamla badhuset en gång stod och grusplanen mot Stora Coop, som kommer göras om. Arbetet med att färdigställa stadsparken förväntas ta cirka ett år.

Bygg, bo & miljö

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan