Till innehållet

Känner du igen dig?

Är du orolig för att du dricker för mycket alkohol? Tar du droger och vill ha hjälp med att sluta? Eller bekymrar du dig för någon i din närhet som missbrukar eller far illa? Här kan du få hjälp.

Personer med missbruk eller annan beroendeproblematik relaterat till alkohol eller droger kan via arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen få möjlighet till stöd för att komma ur beroendet.

Det första som görs när du ber om hjälp är en utredning. Då får du hjälpa en socialsekreterare som kartlägger dina funktioner och förmågor, hur din sociala situation ser ut, var och hur du bor samt din hälsostatus. Detta kan ske vid ett besök på arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen eller hemma hos dig. En individuell behovsbedömning och ett beslut fattas sen enligt Socialtjänstlagen.

Vill du göra en ansökan?

För att göra en ansökan om att få stöd ska du kontakta en handläggare. Du når oss via socialtjänstens växel, säkrast under telefontiden kl 8.30 till 9.30.

Det är alltid du som enskild och som berörs som ska göra en ansökan.

Även du som anhörig, privatperson eller som anställd inom en organisation, sjukvården eller polisen kan göra en anmälan till socialtjänsten. 

Kontaktuppgifter

Navigatorcenter

0550-884 00

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".