Till innehållet

Vinn matupplevelser i nästa version av kampanjen Love Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Hemesterkampanjen #lovekristinehamn i somras gick hem hos många. Över 600 bilder postades på Instagram och de som vann vistelser på lokala boenden har bjudit på sina tips i tolv färggranna resereportage. Nu startar Visit Kristinehamn nästa version av kampanjen – med fokus på maten.

– Vi behöver alla hjälpas åt att lyfta våra besöksmål och stärka verksamheter inom besöksnäringen, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef i Kristinehamns kommun.

Kristinehamnarna är viktiga ambassadörer – jag imponeras av kraften i detta och kreativiteten – det är uppenbart att vi har mycket att vara stolta över, fortsätter hon.

Syftet med kampanjen är att upptäcka mer av vad som finns runt hörnet; lokala utflyktsmål, butiker, aktiviteter, natursköna platser, kulturmiljöer osv. I nästa steg av #lovekristinehamn som startat redan nu i oktober och pågår till december blir fokus på maten. Tävlande kan vinna en middag, trerättersmiddagar, ett lunchhäfte, smaskiga fikastunder eller frukostbuffé hos någon av de 14 medverkande företagen.

För att delta ska du som Kristinehamnare ta del av den lokala maten, på en eller flera platser och lägga upp bild och text på Instagram med taggen #lovekristinehamn. Besök restauranger, caféer eller handla take-away och reko-ring. Du kan även delta med bilder på egenlagade rätter där minst en lokalproducerad vara ingår.

– Maten är viktig i Kristinehamn och intresset är stort. Det märktes inte minst under årets Smaka på Värmland som blev enormt lyckat om än annorlunda i år, säger projektledare Linnéa Palmqvist. Det känns superkul att fortsätta på temat mat och dryck. Jag förväntar att kontot formligen kommer koka över av härliga, läskande matbilder – mums säger Linnéa!

Läs mer om kampanjen och tävlingsregler på visitkristinehamn.se/ lovekristinehamn

Tips, hör av dig till någon av deltagarna

Restauranger och caféer som deltar i kampanjen och som de tävlande har chansen att vinna en matupplevelse hos är; Bageri Höghuset, Casa Bianca, Drevstabageriet i Kristinehamn, Kookies Corner, Krukmakeri hemjord, Mastmagasinet, Restaurang Mat i din vardag, Oliveriet, Panncentralen Italienskt Möte, Restaurang Axel, Rönnebergs Sjökrog, Steakhouse 1895, The Pub och Ölme Prästgård Gästgiveri.