Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Nu släpper vi podden Viktiga minuter - för dig som lever med tonårsbarn

Tjatar du hål i huvudet på din tonåring? Eller har du kanske svårt att hitta orden när du behöver pratat om något viktigt med ditt barn? Förebyggarenheten i Kristinehamns kommun släpper idag en podd om föräldraskap.

Viktiga minuter är podden för alla som tjatar på, kommer i konflikt med och har svårt att förstå sina tonåringar. Målet är att genom korta samtal om hur det är att vara förälder till äldre barn förmedla konkreta tips och smarta trix för ett smidigare familjeliv.

– En god relation med våra barn är den främsta skyddsfaktorn. Och det krävs bara 20 minuter om dagen för att lägga grunden för ett bättre samspel i en familj. Med vår alldeles nya podd hoppas vi inspirera till dessa samtal och ge lite stöd på vägen, berättar Klara Tufvesson, folkhälsoutvecklare på Förebyggarenheten.

Tillsammans med kollegorna Jessica Flood och Johanna Pettersson Östlund hörs hon i det första avsnittet som handlar om hur man förstår trotsiga tonåringar. Andra exempel på teman som kommer att avhandlas är psykisk ohälsa bland unga, tjat och gnat i vardagen, hur man som förälder kan tänka kring ungas självkänsla samt hur man visar kärlek till ett barn som avvisar en. 

Vill du lyssna?

Du hittar podden Viktiga minuter där poddar finns eller genom att följa länken nedan till iTunes.

Viktiga minuter - podden för dig som lever med tonårsbarn, #1

Vill du kontakta Förebyggarenheten?

Förebyggarenheten i Kristinehamns kommun jobbar med föräldraskapstöd så att du som lever med tonårsbarn kan få stöd tips och råd i din föräldraroll. 

Du kan ringa till oss via socialtjänstens växel på telefonnummer 0550-884 00 eller mejla till FBE@kristinehamn.se.