Till innehållet

Utbildningen till vårdadministratör åter i Kristinehamn

Efter att 2020 blivit av med utbildningen efter 52 år kommer nu den glädjande nyheten att Yrkeshögskolan i Kristinehamn åter igen, från och med hösten, erbjuder utbildningen till vårdadministratör/medicinsk sekreterare.

– Det känns väldigt roligt och det är också en lättnad att vi har fått utbildningen beviljad igen, säger Lars Tanner, rektor på Yrkeshögskolan.

Vårdadministratören utgör ett administrativt stöd i verksamheten och arbetsuppgifterna är många och varierande. Medicinsk dokumentation med journalskrivning är en viktig del av arbetsuppgifterna. Utbildningen är på heltid i två år och varvar teori på skolan med praktik på vårdcentraler och sjukhus.

Utbildningen är populär och lockar vanligtvis omkring 120 sökande till de 20 platserna. Det stora söktrycket medför att de sökande behöver rangordnas genom olika tester inom IT, engelska och språkbehandling.

Möjligheterna till jobb är stora. Efter avslutad utbildning och examen finns möjligheten att arbeta på sjukhus, vårdcentraler/hälsocentraler, hos privata vårdgivare, inom forskning och på läkemedelsföretag. Av de som genomfört utbildningen på senare år har de allra flesta kunnat gå direkt ut i arbetslivet.

Ansökan är öppen fram till och med den 2 maj och här kan du läsa mer om utbildningen och om hur du ansöker.