Till innehållet

Val 2022

Den 11 september är det val till riksdag, kommun och region. Genom att rösta i valet får du möjlighet att påverka vilka politiker som ska styra de kommande fyra åren. Du vet väl att du även kan förtidsrösta från den 24 augusti?

Inför valet 2022 har valdistrikten ändrats för Kristinehamns kommun. Den nya distriktsindelningen har tagit hänsyn till geografi, stadsdelsindelningar, nybyggnationsplaner och beräknad befolkningsökning. Totalt delas kommunen in i 15 valdistrikt, vilket är några färre än tidigare. Uppgifterna om distrikt och vallokal framgår av röstkortet som kommer med posten.

– Tänk på att vara uppmärksam på vilket distrikt och vallokal du ska rösta i på valdagen eftersom det kan skilja sig åt från föregående val, uppmanar Linn Carlsson, valsamordnare i kommunen.

Förtidsrösta

Från och med 24 augusti till och med 11 september går det att förtidsrösta i vilken kommun som helst i Sverige. Glöm inte att ta med dig ditt röstkort samt id-handling, ditt röstkort kommer med posten. Har du inte fått eller tappat bort ditt röstkort? I kommunhuset kan du få hjälp med att skriva ut ett nytt röstkort. Nytt för i år är att du kan förtidsrösta på bokbussen. Läs mer om var du kan förtidsrösta i Kristinehamn på kristinehamn.se/val2022, där ser du alla lokaler samt öppettider.

Du kan också läsa mer om valet på Val.se

Information in other languages

You will find information in languages other than Swedish about how to vote at val.se.