Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Utrikesministern träffade Brogårdselever

Utrikesminister Margot Wallström (S) gjorde under fredagen ett uppskattat besök på Brogårdsgymnasiet för att träffa elever och diskutera EU-frågor.  

Under fredagen besökte utrikesminister Margot Wallström Brogårdsgymnasiet, för att träffa och prata med eleverna om det kommande EU-valet. Besöket inleddes med lunch i skolans matsal där ett antal elever från Naturprogrammet och Samhällsprogrammet fick berätta om skolans arbete med EU-frågor.
Brogårdsgymnasiet blev EU-certifierad skola tidigare i år. För att bli en EU-certifierad krävs det att skolan uppfyller fyra krav under ett år; uppmärksamma Europadagen 9 maj, arrangera skolval, tillhandahålla ett informationsställe om EU på skolan och att utse Juniorambassadörer för att sprida kunskap om EU. 

Lunchträffen följdes upp med en halvtimmes mediaträff på skolgården med intervjuer och fotografering.

Sista punkten på programmet var en timmes frågestund i en fullsatt aula. Många ämnen avhandlades och förutom frågor om hur hon ser på sin egen roll som utrikesminister fick Margot Wallström svara på vilka frågor hon tycker att EU ska driva, hur EU jobbar med demokratifrågor, vilka kontakter Sverige har med Ryssland och hur hon ser på den uppmärksammade abortlagen i Alabama. Margot Wallström tyckte att eleverna hade förberett sig väl. 

Innan utrikesministern fortsatte sin resa tog hon sig tid att ta foton med eleverna, vilket var mycket uppskattat.