Till innehållet

Utökad säsong med turbåtarna i sommar

De som längtar ut i skärgården och önskar fira midsommar på en ö har chans till det när turbåtssäsongen utökas i Kristinehamn 2021. Redan under midsommarveckan den 22 juni startar turbåtarna, Båtbuss 95, 96 och Stöten att trafikera Kristinehamns skärgård. Säsongen tidigareläggs med en vecka och förlängs med en vecka fram till 8 augusti jämfört med fjolåret.

Med turbåtarna kan kristinehamnare och besökare åka ut på Vänern och njuta av Vålösundet, Vålön, Kalvön och Sibberön, Långön och Alvön tisdagar till söndagar mellan 22 juni och 8 augusti.

Nytt stopp för Stöten

En nyhet för i sommar är att Kristinehamns egen träbåt Stöten lägger till ett stopp på Kalvön, utöver de traditionella turerna till Vålön. Från Kalvön går en fin vandringsled vidare ut mot Sibberön eller till de populära badplatserna vid Sandvikarna på Vålön. Öarna är sammanlänkade med gångbroar och Vänervyerna är storslagna.

Stöten går från Mastmagasinet, Gästhamnen, Herrgårdscampingen och Vålösundsbryggan ut till Kristinehamns största ö Vålön samt Kalvön. Båtbuss 95 går från Vålösundsbryggan till Inre hamn i Karlstad varje tisdag, fredag och lördag under sommaren. På turen stannar även båten till vid Kristinehamnsöarna Alvön och Långön samt vid Lövnäs på Hammarö. Onsdagar, torsdagar och söndagar kan du ta Båtbuss 96 till solbadaröarna Alvön och Långön. Kliv på båten vid Vålösundsbryggan, Kristinehamns Herrgårdscamping eller Kristinehamns Gästhamn.

Fler nyheter kring båtbusstrafiken i Kristinehamn presenteras inom kort!