Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Dags att nominera till Kristinehamns turismpris

Kristinehamns Besöksnäringsdag arrangeras i år den 26 mars på Herrgårdscampingen i Kristinehamn. Dagen är till för alla aktörer i besöksnäringen, att träffas och utbyta erfarenheter och kunskaper om hur vi gemensamt kan stärka Kristinehamn som destination

Mycket spännande händer inom cykelturism med arbete kring nya leder i Lake Vänern Grand Tour och Biking Värmland. Det blir ett inspirationspass och fokus på den tyska marknaden. Att få nya kunskaper och nätverka är grunden för ett gott samarbete inom turismen.

– Besöksnäringen i Kristinehamn växer och vi vill uppmärksamma drivna entreprenörer och aktörer som skapar utveckling i branschen, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Därför instiftas Kristinehamns turismpris och vem som helst kan nominera kandidater som under föregående år gjort en betydelsefull insats. Nomineringarna ska motiveras utifrån tre övergripande kriterier; innovation, kunskap och hållbarhet och skickas in via webben innan 22 mars.

Kristinehamns turismpris delas ut vid en prisceremoni och avslutande after work på Rönnebergs Sjökrog den 26 mars. Vinnaren kommer att nomineras till Värmlands turismpris och om den går vidare regionalt få chansen att delta i Sverige tävlingen. Vinnaren får ett deltagande för 2 personer på de värmländska besöksnäringsdagarna som arrangeras av Visit Värmland under hösten 2020.

 

Kriterier för Kristinehamns Turismpris

Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande, innovativ utveckling av besöksnäringen.
Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.
Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet (ekonomiskt, socialt och miljömässigt).