Till innehållet

Ta chansen och övernatta på hemmaplan

Idag presenterade turismenheten kampanjen Love Kristinehamn i samarbete med flera företag i besöksnäringen. Kampanjen ska få invånarna att upptäcka och berätta om sina favoritplatser i kommunen för media.

Världen ser inte ut som den brukar och många av oss kommer att semestra på ett annorlunda sätt i år. Därför vill vi peppa invånarna till att semestra på hemmaplan, sk hemestra, och visa upp sina favoritplatser för andra. Vi har tagit fram en tävling, som vi kallar Love Kristinehamn. Tävlingen innebär att man ska ta bilder från sina favoritplatser och utflyktsmål och lägga upp dem i sociala medier med hashtaggen #lovekristinehamn. Varje månad under juni-augusti väljs 4 vinnare ut, och vinsten består av en övernattning på en av de 12 boendeanläggningar som deltar i kampanjen. Det kommer även resultera i resereportage som visas upp på visitkristinehamn.se.


Linnea Filipsson, turism- och destinationsutvecklare och Ulrika Ganterud Evemark, turistchef, presenterar
kampanjen

– Vi tror att kampanjen kan ge en ökad stolthet för sin hemkommun, säger Ulrika Ganterud Evemark, turistchef. Det är lätt att bli hemmablind och inte se allt det vackra vi har i vår närhet. Därför känns det kul att vinsten är en övernattning på hemmaplan, det är nog inte många som har kännedom om alla aktörer som finns i vår näring.

De boendeanläggningar som deltar i kampanjen och som de tävlande har chansen att vinna en övernattning hos är; Ölme Prästgård, Stadshotellet, Hotell Marieberg, Park Hotell, City Hotel, Krongårdens Vandrarhem, Karaby bed&breakfast, Kristinehamns Herrgårdscamping, Baggeruds Camping, Kristinehamns Gästhamn, Kristinehamns Golfklubb och Revsands camping. Då vissa anläggningar kräver husbil eller husvagn, kommer även Rent and Travel/Bergholms, Erikssons Husvagnar och JGs Husvagnar ställa ut husbil/husvagn på dessa platser som vinnarna får övernatta i.


Ett av de vackra rum du kan ha turen att få övernatta i om du vinner

– Det är kul att så många av våra boendeanläggningar deltar i kampanjen och vi hoppas självklart att så många som möjligt är med och tävlar, säger Linnéa Filipsson, turism- och destinationsutvecklare. Tanken med kampanjen är att få Kristinehamnarna att semestra hemma och upptäcka alla vackra platser som faktiskt finns i deras egna stad.

Du kan läsa mer om kampanjen och hur du gör för att delta i tävlingen på visitkristinehamn.