Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Startskottet för årets funkiskollo

När Folkhälsomyndigheten meddelade att sommarlediga barn och ungdomar får åka iväg på läger och kollon i sommar trots coronapandemin gavs även funkiskollot grönt ljus att genomföras som planerat. Och på söndag går startskottet för funkiskollot 2020. 

För femte året i rad erbjuder kommunen vad man kallar för funkiskollo – det vill säga ett kollo för unga med funktionsvariation. Och på söndag är det återigen dags för sommarhemmet i Hult att fyllas av sommarlediga barn och ungdomar.

– Vi blev alla så glada när vi fick veta att vi kunde köra kollot som planerat, säger Lisa Edström, enhetschef på funktionsstöd.

Kollot riktar sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år, som bland annat har autism och aspberger. Det har blivit ett uppskattat inslag under sommarlovet, och nytt för i år är att kollot delas upp i två perioder – en vecka i juni, och en i augusti.

– Genom att dela upp kollot i två veckor hoppas vi att fler kommer att kunna delta, säger Lisa Edström.

Dagarna kommer att fyllas med bland annat lek, bad och pyssel och man bjuds på mat och fika. Deltagarna blir hämtade vid sin bostad eller fritids så att vårdnadshavarna ska kunna arbeta som vanligt.