Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Satsar på digitala tjänster

Nu lanserar vi äntligen Tillståndsguiden! En helt ny guide på kristinehamn.se som ska göra det enklare för dig som privatperson eller företagare att söka tillstånd hos oss.

Att en kommunal hemsida innehåller information är självklart. Men ett av målen med den nya hemsidan är att lyfta fram möjligheten att uträtta ärenden direkt på webben. Därför har vi jobbat med att lyfta fram de digitala tjänster och blanketter som kommunen erbjuder på ett tydligare sätt. Ibland kan det dock vara flera olika tillstånd som krävs för en och samma åtgärd. Tillståndguiden ska ge en klarare bild över vad du behöver.

Vi har inlett med kategorierna:

  • Privata tillstånd och lov
  • Hotell och restaurang
  • Hälsa och hygieniska behandlingar
  • Evenemang och offentliga tillställningar
  • Butik och försäljning
  • Skola och omsorg

 


Ansök direkt genom självservice

Samtidigt som arbetet kring guiden pågått har vi också bytt ut sidan som samlar kommunens digitala tjänster, Självservice. Här utvecklar vi också allt fler tjänster som gör det lättare för dig att uträtta ditt ärende direkt på webben.

Vi har redan utvecklat en rad nya tjänster, som till exempel ansökan och nominering till kultur- och ungdomsstipendier. Men arbetet med att utveckla fler tjänster pågår. Nya tjänster som är på gång att utvecklas är exempelvis värmepumpanmälan, orosanmälan och ansökan till vuxenutbildning.