Till innehållet

Restarter in Residence - nytt besöksnäringsprojekt

Nu är det klart att Kristinehamns kommun kommer att delta i AiR Värmland (Artists in Residence) som är ett vistelseprogram för konstnärer. Det drivs av Region Värmland i samarbete med konstnärer, konstverksamheter och kommuner. Syftet är att skapa mötesplatser där ett kunskapsutbyte kan ske som i sin tur kan bidra till konstnärlig utveckling.

Restarter in Residence är en möjlighet för dig som arbetat inom någon del av besöksnäringen. Många kreativa och engagerade människor i denna breda, fantastiskt livfulla och viktiga näring har drabbats av effekter på verksamheten till följd av pandemin. Säkert lika många har erfarenheter, talanger och idéer som bara väntar på rätt tillfälle att skruvas igång.

Genom Restarter in residence kan du få chansen att utveckla och sjösätta din idé. Detta kan vara din omstart - tid att tänka om och tänka nytt, skapa nya affärsidéer och samarbeten. Satsningen är långsiktig och genomförs med ambitionen att bjuda in personer inom besöksnäringen till residensvistelser under flera perioder kommande år.

I steg ett söker vi dig som är professionell konstnär. Du är konstnär med inriktning samtidskonst, som kan ta sig an platsen med utgångspunkt i det kulturhistoriskt intressanta området Marieberg där Kristinehamns konstmuseum är beläget. Det finns ett stort intresse för området hos lokala invånare och aktörer och en viktig väl dokumenterad historia. Vi vill att historien kopplade till området lyfts och får nytt liv genom residensvistelsen.

Kristinehamns kommun erbjuder dig några månaders kostnadsfritt boende i Fyrvaktarstugan, ett stenkast ifrån vårt mest berömda landmärke Picassoskulpturen och vårt unika läge vid norra Vänerskärgårdens strand. Utsikten är storslagen – året om!

Läs mer om projektet och hur du ansöker på vår sida om Restarter in Residence