Till innehållet

Påskäggsjakten kombinerar friluftsliv och lokal mat

Efter den populära Jullovsjakten är det nu dags för uppföljaren – Påskäggsjakten! Under kommande påskledighet kan du delta i Påskäggsjakten genom att besöka upp till 12 utvalda utflyktsmål i Kristinehamn som med lite fantasi kan kopplas till påsken. Det är en quest där du svarar på frågor, tar en bild på platsen och har chans att vinna smaskiga priser från Smaka på Kristinehamn.

Nu när påsklovet står för dörren och solen äntligen börjar värma våra kinder igen så är det härligt att komma ut i naturen och (åter)upptäcka några av Kristinehamns många utflyktsmål. Ladda mobilen, packa matsäcken, grilla, mys och utforska Kristinehamn.

– Årets påskfirande blir inte som vanligt, inga stora påskmiddagar eller påskparader. Men Kristinehamn har goda förutsättningar för friluftsliv och många aktörer som sysslar med lokalproducerad mat och dryck. Det ville vi kombinera och skapa en rolig aktivitet utomhus, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Nätverket Smaka på Kristinehamn hakade på direkt och ställer upp med många smaskiga priser i tävlingen. Presentkort hos Karaby Gård, middag med dessert för två på Ölme Prästgård Gästgiveri och choklad från Sockerslottet är några exempel.

– Påskäggsjakten lyfter fram den lokala maten – jättekul! säger Fredrik Mogren, näringslivsutvecklare på Närsam. Påskäggsjakten är perfekt för dig som vill göra en dagsutflykt, besöka och njuta av platser med vacker natur, historiska kulturmiljöer, stad och landsbygd.

Vi fick fantastiska 600 tävlingsbidrag i Jullovsjakten och med lite vårväder och massa läckerheter i korgen, blir det spännande att se om Påskäggsjakten når ännu fler. Påskäggsjakten pågår mellan 31 mars till och med 11 april. Glad Påsk!

 

Påskäggsjakten_Insta.png

Arrangörer: Visit Kristinehamn i samarbete med Närsam och nätverket Smaka på Kristinehamn. Läs mer om påskäggsjakten på Visit Kristinehamns hemsida