Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Ny kommundirektör tillsatt

Martin Willén blir ny kommundirektör i Kristinehamns kommun. Han tillträder i mitten av september, och då är även ny ekonomichef på plats.

– Att få jobbet som kommundirektör i Kristinehamn känns både kittlande och utmanande – precis som det ska kännas att få ett nytt spännande uppdrag, säger Martin Willén.

Martin kommer närmast från en tjänst som kommundirektör i Lekebergs kommun. Tidigare har han arbetat som biträdande stadsbyggnadschef i Örebro och bland annat varit ansvarig för exploaterings- och etableringsfrämjande verksamhet i syfte att öka bostadsbyggandet, investeringarna och etablerandet av nya företag.

Martin är uppvuxen i Sala och har studerat samhällsvetenskap på Örebro universitet. Nu bor han i Lanna, mellan Örebro och Karlskoga.

Många sökande

Marie Oudin, kommunstyrelsens ordförande, är mycket nöjd över att nu kunna tillkännage den nye kommundirektören.

– Vi fick in drygt 30 ansökningar och det fanns många bra kandidater, säger Marie. Vi enades slutligen om Martin Willén som jag tror kommer att vara ett bra val för hela Kristinehamn.

Ny ekonomichef

Även en ny ekonomichef är tillsatt. I början av september börjar Annette Borneland sin tjänst. Annette kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning.