Till innehållet

Nu startar en självhjälpsgrupp för dig som är anhörig

Har du en vuxen vän eller anhörig med psykisk ohälsa? Då kan vårens självhjälpsgrupp som startar den 15 mars vara något för dig.  

Det är inte bara den som drabbas av psykisk ohälsa som kan behöva stöd – detsamma gäller dig som finns bredvid, oavsett om det är en vän, en familjemedlem, en släktning eller någon annan bekant som drabbats. Om du vill kan du få hjälp att hantera din situation genom att dela den med andra.

Den 15 mars startar en ny självhjälpsgrupp. De första tre tillfällen deltar en ledare för att sätta igång gruppen. De tillfällena är 15 mars, 22 mars och 5 april klockan 14.30 - 16.00.

 

Vad är en självhjälpsgrupp?

I en självhjälpsgrupp sätter vi tillsammans ord på känslor, tankar och upplevelser utan att bli kritiserade, avbrutna eller ofrivilligt kommenterade. Här får du tala fritt från hjärtat, eller bara lyssna. En självhjälpsgrupp är inte terapi eller behandling, utan en möjlighet till personlig utveckling med stöd av andra i liknande situationer.

Gruppen består av fem till åtta personer. De som deltar avger ett tysthetslöfte. Utgångspunkten för samtalen är teman som känns angelägna för dig och de andra som är med i gruppen. Det kan vara alltifrån omvälvande händelser, ensamhet och sorg till föräldraskap, uppväxtvillkor och relationer.

 

För vem passar en självhjälpsgrupp?

Om du har en vuxen vän, bekant, familjemedlem eller släkting som lider av psykisk ohälsa och det påverkar dig på något vis kan en självhjälpsgrupp för anhöriga vara en bra idé. Gruppen är till för dig som vill träffa andra i samma situation och som vill ha någon slags förändring i ditt liv.

 

Information och anmälan

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse kontaktar du Carin Övringe på telefon 0550-885 79 eller e-post carin.ovringe@kristinehamn.se.

Träffarna sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.