Till innehållet

Nu pågår nationella vaccinationsveckan

Restriktionerna är borta, men det är inte viruset. Denna vecka, den 14–20 mars, genomförs den nationella vaccinationsveckan med erbjudande om vaccination på fler platser än vanligt.  

Vaccin är det viktigaste verktyget i kampen mot covid-19. Vaccinationstäckningen i Värmland är hög. 9 av 10 personer som är 12 år eller äldre har vaccinerat sig med de första två doserna. 7 av 10 som är 18 år eller äldre har vaccinerats med påfyllnadsdosen (dos 3). Det är främst personer i åldrarna 18–39 som ännu inte tagit sin tredje dos. Med vaccinationsveckan vill Region Värmland bidra till att så många som möjligt får den information och kunskap som behövs för att göra ett genomtänkt val om sin vaccination. 

Popup-vaccination, drop-in och förlängda öppettider

För att nå ut till fler öppnas nu särskilda popup-mottagningar på flera ställen i Värmland. I Kristinehamn finns vaccinationsmottagningen på Västerlånggatan 35. På Region Värmlands hemsida kan du läsa mer om öppettider och platser där du kan passa på att vaccinera dig utan att boka tid i förväg. Kom ihåg att ta med legitimation.