Till innehållet

Nu är det nedräkning till årets Julmarknad

PRESSMEDDELANDE Vad är ditt måste inför julen? Änglar, vällagrade hårdostar, handgjorda tomtar, julgodis, julkorgar, handmålade lyktor, lammskinn, rökt fisk, hemkokt marmelad, chokladpraliner, egentillverkade mässingljusstakar, handgjorda smycken, julskinka, egengjorda sillinläggningar, hemstickade vantar, rykande glögg eller årets krans till dörren? På Kristinehamns julmarknad har 70-talet utställare laddat upp för att du ska komma i julstämning.

Äntligen är det dags för den traditionella julmarknaden. Nytt för i år är att den arrangeras i Kristinehamns stadspark. I samarbete med Omtänksamma Kristinehamn kommer i dagsläget flera butiker i centrum ha öppet samma tider som julmarknaden; Lev Vackert, Krukmakeri Hemjord, Intersport, Jon och Jonna, Retrovågen, Kristinehamns turistbyrå, Kappahl och Minerva.

– Så kul att hela centrum bidrar till stor julstämning, säger Emelie Gustafsson på Omtänksamma Kristinehamn.

Kristinehamns julmarknad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för marknader gäller allmänna råd för att undvika trängsel. Besökare behöver inte vaccinationsbevis men ombeds planera sitt besök och hjälpa till att undvika köbildning. Program och information under lördagen den 11 december kl 11-17 finns på webben och är det mycket folk vid lunchtid rekommenderas en runda i centrum till exempel samt att;

  • Hålla avstånd till andra och använda handsprit på plats.
  • Stanna hemma vid förkylningssymtom.

– Vi gör allt vi kan för att skapa en smittsäker och trygg marknad, säger Linnéa Palmqvist, Visit Kristinehamn. Besöksvärdar kommer att hjälpa till med att få ett bra besöksflöde och marknadsgatorna kommer att vara enkelriktade. Vi vill flagga för att eventuellt införa tillfälliga väntetider och stänga av vissa platser om vi ser att besökarströmmen blir stor.

Arrangemanget genomförs med reservation för ändringar utifrån de rekommendationer Folkhälsomyndigheten och Regeringen föreskriver. På www.folkhalsomyndigheten.se kan du ta del av den senaste informationen.

Scenprogram och aktuell information om julmarknaden finner du här.

 

Kontakt:
Linnéa Palmqvist, turism- och destinationsutvecklare 0550 – 880 83

Ulrika Ganterud Evermark, turistchef 0550 – 882 39