Till innehållet

Nominera till Rocka sockornas kulturstipendium

Vill du uppmärksamma någon som har gjort insatser för kulturlivet, eller som är på god väg att utvecklas inom konstnärliga uttryck, och som har en funktionsvariation? Skicka in en nominering före 1 mars! 

Nu har du möjlighet att nominera någon eller några du känner till Rocka sockornas kulturstipendium. 

Stipendiet delas ut till: 

  • Personer som har en funktionsvariation som gjort insatser för kulturlivet i Kristinehamns kommun. 
  • Personer som har en funktionsvariation som är på god väg att utvecklas inom något estetiskt uttryck. 

Mottagaren eller mottagarna av stipendiet ska vara födda eller bosatta i Kristinehamns kommun eller ha någon annan anknytning till kommunen. Enskilda personer eller grupper i alla åldrar kan nomineras. Det går bra att nominera sig själv. 

Juryn består av 5 representanter från Kulturförvaltningen, KMC - Kultur och mediacentrum, Landa kulturskola, Svenska kyrkan och Rotary. 

Stipendiet kommer att delas ut av biskop Sören Dalevi på Rocka sockor-konserten i Svenska kyrkan den 21 mars. Mer information om evenemanget kommer. 

Lämna in din nominering med hjälp av den här talongen senast den 1 mars till Svenska kyrkans pastorsexpedition eller mejla uppgifterna till kristinehamn@svenskakyrkan.se.

Här finns en affisch med lättläst text att sprida om evenemanget: Nominera till Rocka sockornas kulturstipendium Lättläst.

Missa inte att nominera just din kulturidol!