Till innehållet

Med LivÅLust för Ukraina

För två veckor sedan startade volontärverksamheten LivÅLust en grupp för Ukraina. På den korta tiden har inte bara 18 kartonger med bland annat efterfrågade kläder och hygienartiklar skickats iväg – gruppen bakar för fullt inför nästa insats på julmarknad i helgen.

10 november 2022 träffades en grupp entusiastiska personer från volontärverksamheten LivÅLust för att hitta sätt att gemensamt stödja Ukraina. Tillsammans bestämde gruppen att jobba långsiktigt med frågan och att planera ett steg i taget för att göra det till en positiv och hanterbar uppgift. Men – steget från tanke till handling gick ändå snabbt!

Insamling i bostadsrättsföreningen

Redan den 22 november genomfördes en första insamling av efterfrågade saker i hushållen i bostadsrättsföreningen Repslagaren. Trots kort förberedelse blev det en succé. Hela 18 kartonger med kläder, mat, hygienartiklar, kattmat, täcken och sovsäckar blev resultatet. Allt skickades med Post Nord, som inte bara underlättade hanteringen utan också bjöd på frakten. Vid tillfället deltog volontärerna Margaretha Jacobson, Lilian Schenning Nilsson, Carina Bergström, Margaretha Bolin, Lena Hammarlund, Ann-Marie Svedell och Inger Henriksson.

Bakverk, gröt och välling på julmarknad

I helgen är det dags för nästa insats. På julmarknaden i Kvarteret Vågen den 26 november kommer gruppen att sälja hembakat i alla dess former; fikabröd, julgodis och matbröd. Alla pengar från försäljningen går oavkortat till Operation Aid Sweden. Deltagande volontärer är Margaretha Jacobson, Margaretha Bolin, Inger Henriksson, Annika Hultgren, och Laila Winnerfeldt.

Under marknaden kommer gruppen ha en särskild insamling på plats för välling och gröt till barn, som gruppen sedan kommer skicka till Ukraina med Post Nord.

 

Har du några frågor eller är nyfiken på att delta som volontär?

Kontakta Carin Övringe på telefonnummer 0550-885 79 eller e-post carin.ovringe@kristinehamn.se.

Vill du bidra med gröt eller välling den 26 november?

Tänk på att vällingen helst ska vara i tetraförpackning och gröten i ”klämmisar”.