Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Matfestivalen Smaka på Värmland närmar sig

Nu är det mindre än 4 veckor kvar tills den stora matfestivalen Smaka på Värmland arrangeras, den sista helgen i september, på Gustafsviks herrgårdsområde i Kristinehamn. Nytt för i år är att krögarna och bryggarna i Foodcourten på lördagskvällen bjuder in till en grisfest på värmländska.

Det känns naturligt att visa upp grisen som en symbol för den värmländska maten. Grisen kommer att grillas på koleld hela dagen och serveras med goda tillbehör på kvällen. Givetvis kommer det att finnas ett vegetariskt alternativ för dig som önskar det.

Deltagande restauranger i Foodcourten är: Spishyllans Trädgårdscafé, Oliveriet, Almars Krog och Skogshyddans Dirty Pig Truck. Flera värmländska bryggerier finns på plats så även god lokalproducerad dryck finns. Det blir helt enkelt en pubkväll med underhållning på den stora matfestivalen. Dansa, sjung och kom i rätt stämning tillsammans med coverbandet Happy Harry & the Hobos.

Klockan 16 är det insläpp, maten serveras mellan 17-20 och bandet kommer att spela en gång under matserveringen samt ca kl. 20.30. Festen stänger kl. 22.

Vad kostar det?

Biljetterna till grisfesten kostar 250 kronor. Här ingår inträde i Foodcourt-tälten från 16.00, buffé med helgrillad gris och goda tillbehör och underhållning av coverbandet Happy Harry & The Hobos. Försäljningsställe: Kristinehamns turistbyrå, ticketmaster.se, andra Ticketmasterombud i Sverige.

Ta bussen gratis!

Bussarna mellan Kristinehamns resecentrum och Smaka på Värmland sponsras av Vänerbuss och är helt gratis. Bussarna kommer vara anpassade efter Smaka på Värmlands öppettider och kommer gå tur och retur under hela dagen. Bussarna kommer även gå under Grisfesten på kvällen.