Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Många nyheter på Smaka på Värmland

Välkommen till den stora matfestivalen Smaka på Värmland helgen 28-29 september! Platsen är för tredje året i rad Gustafsviks herrgård strax utanför Kristinehamn.

Smaka på Värmland är de goda matupptäckternas mässa – från de mest ursprungliga råvarorna till nyskapande gastronomiska mathantverk. Här hittar du ett brett utbud av utställare och försäljare med mycket gott från hela Värmland. Titta, lukta och varför inte låta dig smaka av bröd, fisk, ostar, chark, sylter, chutney, honung och must, praliner och sötsaker, grönsaker och rotfrukter. Totalt finns ett 60-tal utställare på plats, och utöver mat och dryck finns förstås också inspiration till det dukade bordet.


Gediget scenprogram

Mässan bjuder på ett gediget scenprogram med höjdpunkter som den värmländske underhållaren Malte Hallquist, kocken Alexandra Zazzi, tävlingarna Årets Gröna Mästerkock och Årets Gröna Minikock, kocken Ulrika Brydling, Fredrik Eiserman och Adam Söderström från svenska bagarlandslaget som pratar om surdeg, grillmästaren Jonas Borssén, vinnare av Årets Värmländska matentreprenör koras med mera.

– Kocken, kokboksförfattaren och tidigare Robinsonvinnaren Alexandra Zazzi kommer att laga mat från scenen med mat från de värmländska utställarna. Efter matlagningen får ett fåtal även chans att provsmaka, berättar turismenhetens Linnéa Palmqvist, projektledare för Smaka på Värmland.

Food court med  Värmländsk Grisfest

Under Smaka på Värmlands flagg har även ett unikt samarbete skapats mellan krögare och bryggerier i vår food court, där de kommer att servera tillagad mat tillsammans med kalla drycker från regionens bryggerier. Under lördagskvällen anordnas det dessutom Grisfest på Värmländska med underhållning i food courten. Under kvällen kommer coverbandet Happy Harry and the hobos att spela och sjunga och skapa en trevlig stämning! Biljetter finns på turistbyrån, ticketmaster.se eller på plats.

– Vi är så laddade för Smaka på Värmland, det ska bli så kul! säger Linnéa Palmqvist.

Gratis bussar till festivalen

Förra året besökte omkring 8000 personer arrangemanget vid Gustafsvik. För att underlätta framkomligheten går det under hela helgen gratisbussar mellan centrum och mässan. Det går även bussar tur och retur till kvällens Grisfest.

Här kan du se detaljer om busstider 

Här kan du ladda ner programmet för Smaka på Värmland.

Du kan läsa mer på Smaka på Värmlands webbplats 


Smaka på Värmland arrangeras av turismenheten på Kristinehamns kommun i samarbete med en rad andra aktörer, såsom Nifa, Visit Värmland, Närsam med flera.