Till innehållet

Livsviktiga snack - rusta ditt barn för livet

Välkommen till den digitala föreläsningen Livsviktiga snack. Rusta ditt barn för livet, genom att prata. En föreläsning för föräldrar och andra viktiga vuxna med barn i åldern 9-12 år. Föreläsningen sker torsdagen den 4 mars klockan 18.00 via Teams.

Tid: 4 mars klockan 18.00
Plats: Digitalt via Teams
Föreläsare: Anna Sundkvist Kräutner, Regionansvarig i Värmland på Suicide Zero
Kostnad: Gratis 
Anmälan: Senast 2 mars via länken nedan

Suicide Zero i samarbete med Region Värmland och Kristinehamns kommuns projekt Viktiga Insatser bjuder in till en digital föreläsning där vi pratar om vad som händer i kroppen och knoppen för barn i åldern om 9-12, om riskfaktorer och friskfaktorer och om hur föräldrar och andra viktiga vuxna kan arbeta tillsammans för att rusta barnen för livet. Vi visar på enkla övningar att göra och vägar att få hjälp om situationen är svår. Föreläsare är Anna Sundkvist Kräutner från Suicide Zero.

Forskningen visar väldigt tydligt att förmågan att kunna uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet – faktiskt för allt från att hoppa av skolan till depression och självmord.

- ur boken Livsviktiga Snack som har skickats ut till hushåll med en 9-åring. Har du inte fått boken kan du ladda ner den på livsviktigasnack.se 

Föreläsningen är cirka 45 minuter och därefter finns tid för frågor. Föreläsningen är gratis men du behöver anmäla dig för att få tillgång till en föreläsningslänk. Praktisk information om föreläsningen och om hur du använder Teams skickar vi till din e-post när du anmält dig.

Anmäl dig senast den 2 mars!