Till innehållet

Kristinehamns kommun näst bäst i Sverige på rätt biltvätt och utsedd till Årets inspiratör

Kristinehamns kommun fortsätter vara en av Sveriges bästa biltvättarkommuner. För tredje året i rad har vi tagit hem en finalplats i tävlingen ”Årets biltvättarkommun 2020” med utmärkelsen Årets inspiratör! Bakom tävlingen står Hållbar biltvätt som arbetar med att sprida information om hur man tvättar bilen miljövänligt.

”Det är väldigt glädjande att se hur Kristinehamn fortsätter att inspirera och agera föredöme för andra kommuner. Därför vill vi i år skänka ett extra tack i form av att utse kommunen till Årets inspiratör”, säger Robert Dimmlich, vd för Svensk Bensinhandel och initiativtagare till Hållbar biltvätt.

”Vi är oerhört glada stolta för den fina utmärkelsen till årets inspiratör, det är tredje året i rad som vi är på prispallen! Kul att få bekräftelse för allt arbete vi lägger ner för att invånarna ska tvätta bilen på en godkänd anläggning istället för hemma”, säger Jeanette Olsson, VA-avdelningen, Kristinehamns kommun.

Jeanette Olsson på VA-avdleningen och Therese Ternevid Alstad på miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen som båda har jobbat med projektet.