Till innehållet

Kristinehamn klättrar återigen uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För tredje året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig från plats 181 år 2020 till plats 150 i år. Ett kliv på 31 steg uppåt i rankinglistan.

Svenskt Näringslivs ranking för lokalt företagsklimat visar att Kristinehamn stadigt fortsätter att klättra uppåt. År 2020 förbättrade kommunen sitt resultat med 29 placeringar, och i år visar listan att kommunen gör ett liknande kliv i rätt riktning.

– Redan i våras fick vi resultatet som visade att Kristinehamn håller i trenden med fortsatt förbättrat företagsklimat och det är glädjande att detta nu också visar sig i årets ranking. Fortsatt arbete med att förbättra Kristinehamns företagsklimat är prioriterat i hela kommunen, även framåt, säger Madelen Richardsson, VD Närsam.

Ett fantastiskt roligt och bra steg i utvecklingen för Kristinehamn menar kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin.

– Jätteroligt att vi fortsätter kliva uppåt i rankingen, det visar på att det jobb vi gör leder oss i rätt riktning. Vi kommer naturligtvis fortsätta jobba hårt med dessa frågor för att klättra vidare mot toppen.

Hela listan finns på foretagsklimat.se.

Rankingen för 2021 baseras på enkätsvar från våren 2021. Klicka här för att ta del av Kristinehamns resultat.