Till innehållet

Idrottslärare tilldelas stipendiet Ebbas hjärtan

Idrottsläraren Ida Eriksson på Djurgårdsskolan, har tilldelats stipendiet Ebbas hjärtan 2021. I motiveringen beskrivs hon som en positiv person som ser till att alla blir inkluderade.

Ida Eriksson.JPG
Ida Eriksson, idrottslärare på Djurgårdsskolan

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund initierades av Ebbas pappa efter terrorattcken på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017, där Ebba tragiskt miste livet.

Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att lyfta fram fler förebilder.

Djurgårdsskolan fick nominera

För fjärde året i rad fick Djurgårdsskolan 7-9 möjligheten att dela ut stipendiet Ebbas Hjärtan till en positiv förebild. Totalt inkom 38 stycken nomineringar, av dessa var det 10 stycken som utmärkte sig lite extra.

Ida Eriksson fick motta stipendiet Ebbas Hjärtan med motiveringen:

"Vi har nu haft Ida som idrottslärare sen i höstas. Ända sedan Ida kom till vår klass har idrott helt plötsligt blivit ett roligt ämne. Från att vara en klass där idrott bara setts som ett annat ord för rast och lek till att alla deltar och kan ha kul tillsammans. Ida ser alltid till att alla blir inkluderade och att alla behandlas på samma sätt. Hon ger oss utmaningar och stöttar oss till att prova nya saker. Tillskillnad från många andra lärare så ser Ida alltid till att påminna oss om att vi ska få vår vilja fram. Hon påminner oss alltid om hur viktigt det där med hälsan är. Jag tror att det kan vara väldigt viktigt för oss ungdomar i dagens samhälle att få höra det. Ida har också en glädje som verkligen smittar av sig, det är inte ofta man ser någon ledsen på idrotten. På denna korta stund som Ida varit lärare har hon ändrat vår syn på idrott och hälsa. Idrott är nu ett ämne som man längtar till och en plats där man faktiskt har riktigt kul. Därför vill jag tacka Ida för hennes fina insats som vår idrottslärare!"

- Jag är väldigt rörd över stipendiet. Det var en fantastik fin nominering och jag blev otroligt glad och stolt. Jag hoppas att jag kan inspirera fler barn och unga till att våga utmana och tro på sig själva. Stipendiet är ett bevis på att jag gjort något rätt och motiverar mig till att utveckla mitt arbete, säger Ida.

Stipendiet består av äran, ett diplom samt ett konstverk av Cornelia Sojdelius. Utdelningen skedde digitalt med bland annat en videohälsning från Ebbas pappa Stefan.

Övriga nominerade, som uppmärksammades med en blomma och ett diplom:

Per-Erik Larsson – för att du alltid ställer upp som kollega, inte bara i ord utan även i handling.
Lukas Edlund – för att du hjälper andra med sina problem och ser till att de i din omgivning mår så bra som möjligt
Jonathan Svahn Hane – för att du ser till att ingen hamnar utanför och tar hand om nya kamrater i klassen.
Weilin Björsvall – för att du alltid har en positiv inställning, får andra att må bra och trivas i skolan.
Greta Masci – för att du alltid är glad, sprider positiva känslor och stöttar andra i jobbiga situationer.
Lovisa Ohlzon – för att du alltid ser till att dina nära mår bra och stöttar dina vänner i alla lägen.
Liv Johansson Marklund – för att du vågar vara dig själv och alltid finner det positiva i situationerna.
Filippa Andersson Jernberg – för att du är en stöttande, hjälpsam och ärlig person som finns där när någon är ledsen.
Mollie Blom – för att du är en god lyssnare som sprider positivt energi och tar hand om dina vänner.