Till innehållet

Hela Sverige plockar skräp

Den 18 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2021. Då är vi med och samlar in skräp med hela Sverige. Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur.

Håll Sverige Rent-dagen går ut på att minska nedskräpningen och göra vår närmiljö finare. I Kristinehamn kan du delta i Håll Sverige Rent-dagen genom att anmäla dig själv, dina vänner eller din familj. Du kan även anmäla ditt företag eller din förening. Är du ute i god tid har du även möjlighet att beställa ett kostnadsfritt skräpplockarpaket.

Skräp föder skräp

Det spelar ingen roll var skräpet slängs. Skräp på land blir skräp i havet och drabbar naturen och djuren. Det är även större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats. Därför ser vi till att tillsammans hålla skräpet borta och ta sakerna i egna händer – bokstavligen!

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 18 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt.

Vi är med när Hela Sverige plockar skräp. Var med du också! Anmäl dig på hållsverigerent.se

Har du funderingar kring dagen eller hur du ska sortera ditt skräp du plockat upp? Kontakta Strandmossens ÅVC 0550-83988.