Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Gratis spännande föreläsningar vecka 48

För att inspirera, informera och öka kunskapen om viktiga folkhälsofrågor, arrangerar kommunens folkhälsoenhet en föreläsningsvecka i slutet av november (vecka 48).

- Vi vill sprida information, peppa och ge konkreta tips utifrån de ämnen som tas upp i hopp om att förbättra folkhälsan i Kristinehamn, säger Anneli Wiker, jämställdhet- och folkhälsostrateg.

Det är femte året i rad föreläsningsveckan anordnas, och alla föreläsningar är gratis! 

Måndag 25 november klockan 18.30-20.30 KCC: ”Normer, våld och huskurage” med Peter Rung

En föreläsning om normer, våld och våldsförebyggande arbete. Om hur idrotten kan vara en superkraft och hur Huskurage räddar liv.

Peter Rung är värmlänningen som arbetat med uppförandekod inom svensk elitfotboll, sitter i styrelsen för Östersunds FK, jobbar med Färjestad och Hammarby IF, har tillsammans med sin fru grundat Huskurage och Byggkurage samt DO-anmält Svenska fotbollförbundet. Arrangeras tillsammans med Nätverket mot våld i nära relation, Länsstyrelsen och Studiefrämjandet.

Tisdag 26 november klockan 18-19.15, KCC: ”Jag valde att leva” med Shahrzad Kiavash

År 2012 är Shahrzad 28 år. Karriären efter studier på KTH har just börjat. Som en blixt från en klar himmel drabbas hon av en en mycket allvarlig blodförgiftning och tvingas att amputera båda benen nedanför knäna.

Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon fick motivation att orka leva, börja träna och sätta upp nästintill ouppnåeliga mål. Nu har hon tävlat i triathlon.

Onsdag 27 november klockan 18-19.30, KCC: ”Våga fråga, våga lyssna” med Suicide Zero

En föreläsning för dig som är förälder, mor- eller farförälder eller annan viktig vuxen. Steffen Olsen och Anna Sundkvist Kräutner från Suicide Zero diskuterar frågor som:

Hur pratar jag med en ungdom som mår dåligt? Vad gör jag om någon uttrycker självmordstankar? Vilka varningssignaler ska jag vara observant på? Hur vanligt är det med alkohol-, drog- och spelberoende och vad kan det leda till? Arrangeras tillsammans med Förebyggarenheten.