Till innehållet

Gästkock i skolköket på Södermalmsskolan

Den här veckan har det varit full fart i skolköket på Södermalmsskolan då kocken Michael Bäckman varit där för att hålla inspirationsmatlagning tillsammans med personalen i köket!

Kocken Michael Bäckmans mål är att höja skolkocksyrkets status och lyfta den offentliga gastronomin. Han besöker med jämna mellanrum kollegor runt om i landet för att dela med sig av sitt kunnande och ger inspiration i nya smaker och hållbara måltider lagade från grunden och 4-6 november var det Södermalmsskolan i Kristinehamns tur.

Tillsammans har Michael och personalen i skolköket bjudit eleverna på Södermalmsskolan på härliga smaker! På torsdagens meny stod bland annat Mickes fisk- & räkcurrygryta, vildsvins- och gulbetsgryta och tomat, ört & ostpolenta med sauce vertes. Fredagens meny var helt vegetarisk och då serverades albondigas i tomatsås, texas enchiladas och potatis & zuccinigratäng!

Till vardags arbetar Michael som restaurangchef på Annerstaskolan i Huddinge kommun och är en välkänd och anlitad utbildare inom den offentliga gastronomin. Han har bland annat vunnit White Guide junior och varit lagledare för skolkockslaget Team Swedish School Restaurants som vunnit två OS-silver och ett VM-silver i storköksklassen i Luxemburg 2014.