Till innehållet

Fortsatt uppgång för företagsklimatet i Kristinehamn

Kristinehamn visar på en förbättring när Svenskt näringsliv presenterar resultatet av årets enkät kring företagsklimatet. Här kan du ta del av resultatet. 

Det sammanfattade omdömet i Kristinehamn har ökat tre år i rad från ett resultat från 3,05 år 2018 till 3.51 för 2021.

– Under flera år har det varit uppgång efter uppgång och jag är glad över att vi har en långsiktig förbättring av företagsklimatet i Kristinehamn, säger Madelen Richardsson, näringslivschef.

Det sammanfattande omdömet totalt i Sverige ligger på 3,43, vilket visar att Kristinehamn har ett bättre företagsklimat än rikssnittet.

– Jag är stolt över kommunen. Det visar att vi i majoriteten har tagit det här på allvar och nu ser vi resultat. Vi har fortfarande ett stort jobb att göra och vi steppar upp politiskt för att vara en bra företagarkommun, säger Marie Oudin, kommunstyrelsens ordförande. 

I årets undersökning har 109 företag svarat på enkäten. Det ger en svarsfrekvens på 65% vilket också är över rikssnittet.

– Företagares perspektiv är viktiga för vår utveckling, och jag är glad att så många tar chansen att ge oss feedback. Det är en stadig ökning år efter år och det visar att vi är på rätt väg. Vi strävar hela tiden efter att bli ännu bättre, inte minst genom den utredning vi har gjort i samhällsbyggnadsprocessen, säger Martin Willén, kommundirektör.

Läs mer

företagsklimat.se/kristinehamn hittar du hela resultatet för 2021. Här kan du läsa om vad företagare i Kristinehamn tycker om kontakter med kommunen, attityder till företagare, kommunens myndighetsutövning, information och dialog, förutsättningar för företagande och brottslighet mot företag.