Till innehållet

Förstärkt utemiljö - nya grillar och ny belysning

Nu när många platser för aktiviteter inomhus stängt ner på grund av pandemin har vi förstärkt vår utomhusmiljö. Innan årsskiftet placerade vi ut nya grillar på en rad olika platser i kommunen. Dessa har använts flitigt, så därför har vi satt ut ännu fler! 

I stadsparken har vi satt ut en extra grillplats, så totalt finns det nu två grillar i parken. Skärgårdens lekplats fick innan årsskiftet en ny grill, och här har vi under vecka 4 satt ut ytterliggare en grill för att möta efterfrågan och säkerställa att man kan hålla avstånd. Även Bäckhammar har också fått en ny grillplats, placerad vid vid lekplatsen/pulkabacken. En grill har även satts ut vid Kilsvikens badplats. Kilsviken är berömt för sitt rika fågelliv, som bäst studeras från reservatets fågeltorn. 

Bättre belysning på flera områden

Under veckan har kommunen färdigställt helt ny belysning vid lekplatsen i Björneborg. Även isbanan i Björneborg har fått en ny belysning på plats.

 Det är ju perfekt väder för utomhusaktivitet nu, och många efterfrågar möjligheten att åka skridskor med familjen och umgås utomhus. Därför tyckte vi att det var viktigt att vi fick upp belysningen så fort som möjligt i Björneborg, säger Tommy Svärd, gatuchef. 

Innan årsskiftet färdigställdes även extra belysning i Järnvägsparken. Även här finns det en grillplats tillgänglig. 

Här kan se var alla isbanor finns runt om i kommunen.