Till innehållet

Förlängt besöksförbud på äldreboenden

Under måndagen meddelande socialminister Lena Hallengren (S) att det nationella besöksförbudet på äldreboenden förlängs till 31 augusti. Hon påpekar dock att förbudet inte är absolut, och att undantag kan ges under vissa omständigheter – särskilt under livets slutskede.

För äldreboenden i Kristinehamn gäller undantaget även här vid livets slutskede. Då får man som närmast anhörig besöka sina nära under ordnade former.

Samtidigt har samtliga plexiglasbord nu kommit på plats på våra äldreboenden. Detta innebär att kommunen erbjuder möjligheten att träffa sina nära utomhus med hjälp av ett plexiglas där man sitter på varsin sida under besöket.

– För att dessa möten ska vara möjliga sker de under ordnade former. Vi har ett stort säkerhetstänk på våra äldreboenden eftersom vi vet att smittspridningen är mer aktuell än någonsin i länet. Vi önskar att du som besökare endast kommer om du är helt frisk och att du under dina besök håller dig till de rekommendationer och restriktioner som finns; som att ha god handhygien och att hålla avstånd, säger verksamhetschef Jenny Sundquist.