Till innehållet

Earth Hour den 26 mars

Den här veckan uppmärksammar vi Earth Hour som är världens största miljömanifestation. Var med och släck lampan den 26 mars kl 20.30 du också. Du kan göra skillnad! 

Du kan med små enkla medel göra skillnad. Här nedan får du några tips på förbättringar du kan göra för vår planet.

 • Ge bort miljösnälla paket
  Ge bort upplevelser istället för prylar, så minskar du överkonsumtionen och risken att prylarna samlar damm.
 • Källsortera mera
  Sverige är ett land som källsorterar mycket, men vi kan göra ännu bättre ifrån oss. Sortera ännu mer och verka gärna för att din skola eller din arbetsplats också gör det!
 • Skippa bilen på korta sträckor 
  Cykla, gå eller använd kollektivtrafiken istället för bilen på sträckor kortare än fem kilometer. Då minskar du din klimatpåverkan.
 • Välj bara bra choklad
  Choklad kan vara en riktig miljöbov. Köp bara choklad som är certifierad - KRAV, EU-ekologiskt, Fairtrade och, eller Rainforest Alliance.
 • Städa utomhus
  Saker som ligger och skräpar på trottoarer, parker, stränder eller sjöar har allvarlig påverkan på både naturen och djurlivet. Börja därför ha som rutin att från och med nu alltid plocka upp minst ett föremål om dagen och lägg i en papperskorg.
 • Ät mindre men bättre kött 
  Nästa gång du är i butiken för att handa kött, kolla in Köttguiden för att göra det mest hållbara valet. Den finns både som app och på webben.
 • Skaffa solpaneler
  Om du har möjlighet, installera solpaneler på din fastighets tak. Då minskar du ditt klimatavtryck samtidigt som din elräkning blir mindre.

Världsnatursfonden kan du läsa mer om Earth Hour och hitta fler tips.

På kommunens Facebooksida kan du denna vecka lämna dina bästa tips och vara med i en utlottning av 3 fina priser. 

Vill du ha gratis rådgivning om energi och klimat så kan du kontakta kommunens energi och klimatrådgivare Hanan Othman på mejl hanan.othman@storfors.se eller telefon 0550-651 74