Till innehållet

Cykelgarage invigs

Just nu pågår den årliga trafikantveckan. Vad passar väl bättre än att då inviga det nya cykelgaraget som uppförts vid Resecentrum? Klockan 16, på måndagen den 21/9, klipper tekniska nämndens ordförande Monica Gustavsson banden och inviger cykelgaraget.

Under måndagen den 21 september mellan klockan 14 och 17 finns NTF på plats vid Resecentrum och berättar om hur du cyklar säkrare och hur en cykelhjälm kan skydda det viktigaste du har – dina tankar, dina känslor och dina minnen. Du får även möjlighet att prova Team-Sportias hjälmar, ta del av deras erbjudanden och titta på deras el-cyklar. Tävla och vinn fina priser under ledning av kommunens energirådgivare Hanan Othman och trafikhandläggare Monica Söderlund som också finns på plats.

E-förslag ligger bakom cykelgaraget

Cykelgaraget är ett resultat av ett e-förslag som inkom i april 2018. Fler än 50 personer röstade ja till förslaget som gick upp till tekniska nämnden som biföll förslaget. Nu står det färdigt att tas i bruk. Kristinehamns kommun ansvarar för drift och underhåll av cykelgaraget, samt omhändertagande av kvarlämnade cyklar.

Hur använder man cykelgaraget?

För användare tillhandahålls mot avgift en plats för cykel i låst garage med tillgång dygnet runt. Tillgång till garaget sker via bankkort eller kort kopplat till hyresavtal som är knutet till användaren. Du kan betala med ditt bankkort i en terminal som sitter intill dörren. Kostnaden är 5:-/dörröppning. Eller så kan du välja att teckna ett kontrakt med en månadshyra på 100:-/30 dagar. Kontakta tekniska förvaltningen via växeln 0550-880 00.

Trafikantveckan

Europeiska Trafikantveckan är ett europeiskt initiativ och är ett årligt återkommande arrangemang för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Årets tema är fossilfria resor för alla.