Till innehållet

Byggboom i pandemitider – sök bygglov i tid

Planerar du att bygga till, glasa in din veranda eller något annat trevligt? Tänk då på att söka bygglov i tid. Handläggningen av ett bygglov får ta max tio veckor enligt plan- och bygglagen. Då måste din ansökan vara komplett när den kommer in till oss.

– Just nu verkar det vara extra många som ägnar sig åt att renovera eller bygga till sin bostad. Vi får in ca 10 % fler bygglovsansökningar jämfört med tidigare år. Så försök att vara ute i god tid med din ansökan för att få ditt bygglov i tid, uppmanar Lisa Bäckström byggchef på Kristinehamns kommun.

Ny funktion

Byggavdelningen på Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen har sedan 1 mars inrättat en tjänst som byggkoordinator för att handlägga enklare ärenden. Den nya funktionen innebär snabbare handläggning och ökad effektivitet.

– En del enklare ärendena kan handläggas direkt av vår byggkoordinator, vilket förstås ger en snabbare handläggningstid. Vi har bara på några veckor märkt skillnad och det är många som tackat för snabb hantering, berättar Lisa Bäckström.

Har du frågor inför din ansökan? Kontakta vår servicetelefon på 0550-880 60 eller mejla oss på stadsbyggnad@kristinehamn.se så hjälper vi dig.