Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Bron mellan Hovslagaregatan och Stadsparken levereras och monteras

Äntligen är det dags att få bron på plats! Bron anländer med vägtransport till Kristinehamn och tisdag 19 maj påbörjas monteringen. Planen är att bron kan börja användas runt midsommar.

I samband med att bron levereras och monteras kommer Hovslagaregatan och Östra Lötgatan stängas av. De som bor på Hovslagaregatan kommer fortfarande kunna köra på vägen och samma gäller för de som ska hämta och lämna på förskolan Sirius. Det kommer även gå att köra in på Östra Lötgatan, men inte köra igenom den.

Området Fisktorget och korsning Hovslagaregatan-Östra Lötgatan kommer vara en arbetsplats och vi ber alla att respektera detta.

Vill du som invånare vara med och se montaget av bron så går det att stå i Stadsparken.
Vänligen respektera avstängningar även där. Och tänk på hålla avstånd till varandra i dessa coronatider! Preliminär tidpunkt för brolyftet är någon gång mellan klockan 07.30-10 på tisdagen.

– Det känns jättebra att bron nu snart är på plats och att vi förverkligar idén om att knyta ihop stadskärnan med Broängens handelsområde säger Jörgen Karlsson, projektledare på tekniska förvaltningen.

Bron mellan Hovslagaregatan och Stadsparken är en del i visionen för Kristinehamns stadskärna.
Läs mer i Visionen för Kristinehamns stadskärna.