Till innehållet

Boka bygglovsrådgivning via vår e-tjänst – snabbt och enkelt

Boka bygglovsrådgivning via vår e-tjänst. Välj själv om du vill boka in ett fysiskt möte eller en telefontid. Välj fritt bland lediga datum, och gör det när du själv har tid.

Nu är det hög tid att söka bygglov inför våren och sommarens byggplaner. Sök ditt bygglov i tid så du hinner få alla besked klara tills du vill sätta ner spaden i backen och börja bygga. Boka ditt besök smidigt och enkelt via vår e-tjänst bygglovsrådgivning. Välj själv om du vill boka in ett fysiskt besök eller en telefontid för ett möte (med tanke på dagens omständigheter med coronaviruset). Gör detta när du själv har möjlighet och lust. Välj fritt bland lediga datum och tider, bokningsfunktionen är enkel att följa med stegvisa instruktioner.

Vid bokningen anger du vilken fastighetsbeteckning eller adress det gäller, och, vad du planerar att göra. Då kan byggnadsinspektören förbereda sig inför ert möte.

När du har bokat din tid får du ett auto-svar så du med säkerhet vet att din bokning gått igenom. Därefter kommer du att få ett mejl som talar om vem du ska träffa under besöket.

Med tanke på dagens omständigheter så ber vi er att endast komma en person vid den fysiskt inbokade bygglovsrådgivningen.

Varför ska du söka ditt bygglov i god tid?

Du kanske har suttit och planerat för ditt kommande byggprojekt i vinter, skrivit ner en inköpslista, kanske till och med är på väg att åka till bygghandeln för att köpa in material eller ny färg för ommålning av huset.

Vägen till att sätta spaden i backen är ibland lite längre än vad man skulle vilja, detta beror bland annat på att det kan krävas bygglov med mera för ditt projekt, detta enligt plan- och bygglagen (PBL). Hör alltid av dig till bygglovsavdelningen för att vara säker på vad som gäller i ditt ärende.

När du väl har fått ditt bygglov och startbesked i din hand får du först börja bygga efter att det passerat fyra veckor, detta enligt förvaltningslagen (FL). Bygglovet ska vinna laga kraft och grannar ska ha möjlighet till att överklaga. Om du börjar bygga innan är risken att du får betala en onödig sanktionsavgift.

Du är alltid välkommen med att alla slags frågor som rör ditt projekt. Vill du först läsa mer om vad du ska tänka på så gör det på våra sidor Bygga, ändra och riva. Hur bygglovsprocessen går till kan du läsa mer om i vår tillståndsguide. Frågor redan nu? Slå oss en signal på vår servicetelefon 0550-880 60 eller mejla in din fundering på stadsbyggnad@kristinehamn.se