Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Bli Kristinehamnsvän

Bor du i Kristinehamn och vill träffa nya vänner från andra kulturer? Eller är du nyanländ och önskar skapa kontakter och träna svenska? Kristinehamnvän är ett språkvänsprojekt som främjar social integration genom vänskap och ömsesidigt utbyte. Projektet möjliggör kontakten mellan nyanlända/nya ortsbor och etablerade Kristinehamnare. Syftet med projektet är att stödja sociala nätverk genom att bygga broar mellan människor. 

Vem kan bli Kristinehamnsvän?

Du som är etablerad i samhället och kan språket, infödd svensk eller med invandrarbakgrund, och vill göra en frivillig insats på fritiden kan bli Kristinehamnsvän. Din insats hjälper dessa personer att komma in snabbare in i samhället. Du kan vara en person, ett par eller en familj. Även matchningar mot föreningslivet är möjligt.

Vad gör en Kristinehamnsvän?

Som Kristinehamnsvän engagerar du dig frivilligt och oavlönat på fritiden med att välkomna och språkträna nyanlända. Du fungerar som en länk till det svenska samhället. Det handlar inte om att lära en person hur myndigheterna fungerar utan om att umgås och ha roligt, att skapa ny kunskap och förståelse för olika kulturer och levnadssätt. Det ger en chans att hitta nya vänner samtidigt som man kan utvecklas som person. En del träffas enbart för att umgås och prata. Kontakten pågår så länge båda parter vill. Det är ni som bestämmer – tillsammans.

Läs mer om projektet Kristinehamnsvän