Till innehållet

Barn- och ungdomsfonden och Fonden för behövande

Nu öppnar ansökan för bidrag ur Barn- och ungdomsfonden samt Fonden för behövande. Ansökan är öppen till och med 23 maj 2021.

Vid frågor eller för mer information är du välkommen att ta kontakt med Carin Övringe på telefonnummer 0550-885 79 eller via mejl till carin.ovringe@kristinehamn.se.

Barn- och ungdomsfonden

Bidrag ur Barn- och ungdomsfonden är till förmån för barn och unga med social, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Du som söker är under 18 år och folkbokförd i Kristinehamn. Ansökan görs via dina vårdnadshavare. Du kan söka bidrag till semester, rekreation, habilitering, hjälpmedel, lägervistelse och mycket mer.

Medel kan även sökas av föreningar och organisationer som i sin verksamhet riktar sig till barn och unga under 18 år. Barn eller ungdomar som omfattas av ansökan ska vara folkbokförda i Kristinehamns kommun.

Ansökan: Barn- och ungdomsfonden

Fonden för behövande

Nu öppnar även ansökan för bidrag ur Fonden för behövande. Pengarna är i första hand till för pensionärer, för deras trevnad och trivsel. Men du kan också söka bidrag till tandvård eller liknande inom sjuk- och socialvården som inte täcks av allmänna medel.

I särskilda fall kan även andra behövande personer söka bidrag ur fonden. Kravet är dock att du som söker är folkbokförd i Kristinehamns kommun.

Ansökan: Fonden för behövande