Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-12 och 13-16
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Återvunna kläder – årets tema på Kristinadagen

Kristinadagen, ett evenemang som ska stärka stadens koppling till Drottning Kristina arrangerades för första gången förra året. Vi avslöjar lite om planerna för årets evenemang som självklart sker på Kristinas namnsdag den 24 juli, mitt i kommande turistsommar.

Årets tema under Kristinadagen blir återvunna kläder. Evenemanget ska bygga på olika teman som lyfter fram Drottning Kristinas starka person och intressen.

– Drottning Kristina var mycket intresserad av kläder och mode. Jag är övertygad om att hon skulle ha gillat initiativet, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Temat är högaktuellt

Återvunna kläder blev utsett till Årets julklapp alldeles nyligen. Arrangörerna ser framför sig inslag som till exempel modeuppvisning, klädåtervinning, stick-café, återbruksverkstad och redesin.

Liksom förra året bjuds butiker, företag och föreningar in att komma med idéer och erbjudanden kopplat till Kristinadagen. Evenemanget är ett samarbete mellan kommunens turismenhet, kulturförvaltningen och centrumorganisationen Omtänksamma Kristinehamn.

– Vi kommer att anordna en workshop under våren säger Projektledaren Linnéa Filipsson, men intresserade aktörer kan redan nu ta kontakt.

Förra året blev succé

Med hästar i fokus 2018 var evenemanget riktigt lyckat med många involverade, ett särskilt tack riktas till Värmlands Distansryttare.

– Med återvunna kläder som tema kommer Kristinadagen säkerligen även i år att bli ett uppskattat evenemang bland både invånare och besökare”, avslutar Linnéa.

Kristinadagen arrangeras i stadskärnan den 24 juli, 2019.