Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Äntligen invigning av Kristinehamns nya stadspark

Var med och fira invigningen av stadsparken på Svinvallen! Invigningsceremonin äger rum den 7 september klockan 11.00 med tal och underhållning på scen.

I samband med invigningen arrangeras den årliga föreningsdagen Gatufesten, som i år blir Parkfesten. Flera av Kristinehamns föreningar deltar med uppträdanden, utställningar och ett antal prova-på-aktiviteter. Bland annat kan du dansa zumba, spela minitennis, gå på skattjakt eller orientera i parken.

Under dagen kommer även skateboardparken att invigas. Parken är ett samarbete mellan Kristinehamns kommun och KFUM med stöd av Allmänna Arvsfonden. Skateboardparken invigs klockan 11.30 med uppvisning av Karlstads skateboardklubb.

Bakgrund

Kristinehamns kommun har tillsammans med landskapsarkitekter från Karavan Landskap i Uppsala tagit fram utformningen av den nya parken och NCC har varit huvudentreprenör för byggnationen som påbörjades i maj 2018. Tanken är att stadsparken ska utvecklas till ett gemensamt uterum för alla invånare och besökare. En attraktiv samlingspunkt för rekreation, evenemang och aktiviteter i en lummig grön del av staden längs Varnan, precis intill stadskärnan. Det ska vara en plats som alla åldrar ska kunna nyttja – lite som ett gemensamt vardagsrum, fast i utemiljö.


Välkommen till Kristinehamns nya stadspark lördag 7 september och ta gärna med dig en picknickkorg och slå dig ner i gröngräset!