Till innehållet

Ansök om bidrag ur barn- och ungdomsfonden och fonden för behövande

Nu öppnar ansökan för bidrag ur barn- och ungdomsfonden samt fonden för behövande. Ansökan är öppen till och med den 15 maj 2022.

Barn- och ungdomsfonden

Fonden är till förmån för barn och unga med social, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Du som söker är under 18 år och folkbokförd i Kristinehamn.

Ansökan görs via dina vårdnadshavare. Du kan söka bidrag till semester, rekreation, habilitering, hjälpmedel, lägervistelse och mycket mer. 

Medel kan även sökas av föreningar och organisationer som i sin verksamhet riktar sig till barn och unga under 18 år. Barn eller ungdomar som omfattas av ansökan ska vara folkbokförda i Kristinehamns kommun. 

Skicka in ansökan via länken nedan. Är du i behov av pappersblankett eller har frågor som rör barn- och ungdomsfonden? Kontakta Carin Övringe på telefon 0550-885 79.

Barn- och ungdomsfonden - ansökan

Fonden för behövande

Bidrag ur fonden för behövande är i första hand till för pensionärer, för deras trevnad och trivsel. I vissa fall kan även andra behövande personer söka bidrag ur fonden.

Du som söker måste vara folkbokförd i Kristinehamns kommun. Du kan också söka bidrag till tandvård eller liknande inom sjuk- och socialvården som inte täcks av allmänna medel.

Ansökan kan göras digitalt via länken nedan. Är du i behov av pappersblankett eller har frågor som rör fonden för behövande? Kontakta Carin Övringe på telefon 0550-885 79.

Fonden för behövande - ansökan